Дієтологи називають сніданок основним прийомом їжі, оскільки саме він задає тон усьому дню. Якщо вживати на сніданок неправильні продукти, це може обернутися стрибками цукру в крові, втомою в середині дня і погіршенням роботи мозку. Сніданок має заряджати нас енергією та давати сили на цілий день. Існує щонайменше три продукти, які протипоказано вживати в рамках першого прийому їжі. Про них і йтиметься нижче.
Солодкі пластівці
Багато хто з нас звик починати ранок із хрумких солодких пластівців. Як показує практика, досить часто в таких сніданках надто багато рафінованих вуглеводів та доданих цукрів. Вони можуть спровокувати стрибки рівня глюкози в крові, що обернеться складнощами з концентрацією уваги та затуманенням мозку. Через систематичне вживання на сніданок солодких пластівців може розвинутися резистентність до інсуліну. Внаслідок цього проблеми зі здоров’ям головного мозку посиляться ще більше.
Пончики та випічка
Ще однією популярною стравою для сніданку є пончики та випічка. У них міститься багато шкідливих жирів та цукру. Регулярне вживання пончиків та випічки на сніданок може призвести до виникнення проблем із пам’яттю, оскільки трансжири у поєднання з цукром спричиняють окислювальний стрес та запалення. Крім цього, велика кількість калорій при низькій харчовій цінності вказує на те, що пончики та випічка можуть стати причиною набору зайвих кілограмів та порушення обміну речовин.
Оброблене м’ясо
Ковбаса, бекон, сосиски та інші різновиди обробленого м’яса є джерелами натрію та насичених жирів. Вони здатні спровокувати запалення у всьому організмі. Велика кількість солі та шкідливих жирів в обробленому м’ясі негативно впливає на когнітивні функції. Люди, які його вживають, відчувають труднощі з концентрацією уваги, а також стикаються з проблемами з пам’яттю.