Вітамін B12 прийнято відносити до життєво важливих компонентів. Від нього залежить робота нейронів, синтез ДНК і виробництво еритроцитів. В організмі людини вітамін B12 не виробляється. Він може отримувати його лише з їжею. Редакція FashionHub відібрала для вас сім природних джерел вітаміну B12.
Риба
Жирна риба є одним із основних джерел вітаміну B12. Під жирною рибою слід розуміти скумбрію, лосося та сардини. У цій рибі також багато жирних кислот омега-3, які сприяють здоров’ю мозку та серця.
Яйця
Вітамін B12 міститься у яєчних жовтках. Регулярне вживання яєць забезпечить надходження в організм добової норми B12. Яйця є також джерелом високоякісного білка, холіну та інших поживних речовин.
М’ясо
Червоне м’ясо на кшталт яловичини та баранини є джерелом вітаміну B12. Поряд із цим, він присутній у таких субпродуктах, як нирки та печінка.
Молочні продукти
Вегани можуть використовувати як джерело вітаміну B12 йогурт, сир та молоко. Якщо ви вживаєте молочні продукти на регулярній основі, то вони гарантовано забезпечать достатнє споживання вітамінів B12 і D, а також кальцію.
Рослинне молоко
Виробники рослинного молока часто додають до нього вітамін B12. Вони роблять це спеціально для веганів. Купуючи вівсяне, мигдальне чи соєве молоко, ознайомтеся зі складом. У ньому має бути зазначений вітамін B12.
Злаки
Виробники каш також часто збагачують їх вітаміном B12, щоб зробити їх актуальнішими для вегетаріанців та веганів, які не їдять червоне м’ясо. Для отримання добової норми вітаміну B12 їжте злаки з рослинним молоком.
Морепродукти
До найпотужніших джерел вітаміну B12 входять молюски, мідії та устриці. За допомогою цих морепродуктів можна без зайвих зусиль збільшити споживання вітаміну В12.