Морозиво – це чудовий десерт, який сподобається багатьом. І його можна приготувати самостійно, наприклад, додавши абрикоси. Ми пропонуємо простий рецепт морозива з абрикосом.
Інгредієнти:
- 500 г свіжих (або заморожених) абрикосів
- 1 склянка цукру
- 1 склянка вершкового молока
- 1 склянка вершків (35% жирності)
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Покрокове приготування:
- Підготуйте абрикоси – вони повинні бути без кісточок. Покладіть їх в блендер разом з цукром і змішайте до отримання гладкої маси. Можна додати більше або менше цукру в залежності від вашого смаку.
- У окремій мисці збийте вершки до того моменту, коли вони стануть щільними, але не перетворяться на вершкове масло. Додайте ванільний екстракт і продовжуйте збивати.
- Повільно додавайте пюре з абрикосами до збитих вершків, помішуючи ложкою або шпателем. Важливо, щоб пюре було рівномірно розподілене в вершках.
- Перелийте отриману суміш в контейнер для морозива і поставте в морозильник на кілька годин або до повного заморожування.
Перед подачею вийміть морозиво з морозильника і залиште на 5-10 хвилин при кімнатній температурі для того, щоб воно стало м’яким.