Якщо ви рано прокидаєтеся і вживаєте «здорові» продукти на сніданок, а жир у районі живота нікуди не йде, то цьому може бути винна ранкова рутина. Дієтологи стверджують, що існує щонайменше сім поширених навичок, які змушують організм формувати жирові запаси. Редакція FashionHub вирішила розглянути це питання детальніше.
Вживання знежирених продуктів
Існує думка, що вживання знежирених продуктів сприяє схудненню. Проблема полягає в тому, що часто в них містяться додані цукри або кукурудзяний сироп, який характеризується високим вмістом фруктози. Вони провокують збільшення рівня інсуліну, що спричиняє набір зайвих кілограмів.
Вживання оброблених продуктів
Продукти харчування з невеликою кількістю вуглеводів нічим не кращі за знежирені продукти, оскільки до їх складу часто входять хімічні речовини, що ушкоджують ДНК. В обробленому м’ясі містяться нітрити, які збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань.
Вживання рафінованих вуглеводів
Дієтологи не рекомендують починати ранок із вживання рафінованих вуглеводів. Забудьте про пластівці, пончики і бублики з джемом. Вони підвищують рівень інсуліну, у результаті чого почуття голоду виникає задовго до обіду. Організм починає виділяти цей гормон у великій кількості, коли людина вживає цукор. Він сприяє формуванню жирових відкладень у різних місцях.
Вживання солодких напоїв
Дієтологи не радять пити з ранку ароматизовану латте або солодку каву. Надлишок цукру зробить ваш добовий раціон калорійнішим.
Відмова від ранкової зарядки
Перепустка ранкової зарядки нічого хорошого не обіцяє. Ранкова фізична активність прискорює обмін речовин та підвищує рівень енергії.
Їжа в правильний час
Їжа в правильний час має вирішальне значення для стрункості фігури. У пізньому сніданку немає нічого поганого, якщо ви не голодні. Запізнілий обід або рання вечеря може стати ефективним способом обмеження калорій.
Нездатність приборкати стрес вранці
Уміння керувати стресом має вирішальне значення для довголіття та схуднення. Це пояснюється тим, що під час стресу організм починає виділяти кортизол. В результаті апетит підвищується. Високий рівень кортизолу стимулює виділення греліну, через що кількість споживаних калорій збільшується.