Гарбузове насіння і насіння чіа чудово доповнюють здоровий раціон. Вони мають різні корисні властивості. Гарбузове насіння багате на білок, тоді як у насінні чіа більше клітковини. Редакція FashionHub пропонує обговорити цю тему більш детально.
Насіння гарбуза
Насіння гарбуза перевищує чиа за вмістом білка і магнію. У 28 г насіння міститься 150 мг магнію. У чіа цей показник становить 110 мг. За допомогою білка організм відновлюється на клітинному рівні. Магній бере участь у регулюванні кров’яного тиску, а також сприяє стабілізації рівня глюкози у крові.
Цинку і заліза в гарбузовому насінні і насінні чіа міститься приблизно однаково. За цим показником вони однаково корисні.
Насіння чіа
Якщо людині необхідно збільшити щоденне споживання клітковини, то має сенс додати до раціону насіння чиа. Клітковина забезпечує відчуття ситості, сприяє покращенню роботи травної системи та стабілізації рівня цукру. Насіння чіа багате на корисні жирні кислоти омега-3, які зміцнюють здоров’я серцево-судинної системи, покращують роботу головного мозку і ефективно протистоять запальним процесам в організмі.
Крім цього, чиа перевершують гарбузове насіння за вмістом кальцію, який дуже важливий для здоров’я зубів і кісток. Кальцій робить тканини більш міцними та гнучкими.
При виборі насіння для доповнення добового раціону необхідно виходити з того, які показники ви хочете поліпшити. Гарбузове насіння цінне високим вмістом білка та мінералів. Воно покращує якість сну, зміцнює імунітет та здоров’я простати.
Насіння чиа дозволяє контролювати глікемію, здоров’я кісток, травної та серцево-судинної системи завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3 та клітковини.





