Якщо ви хочете зробити свій раціон різноманітнішим, то є сенс включити в нього горіхи кешью. Безумовно, вони не настільки популярні, як, наприклад, арахіс, фундук або мигдаль, проте все одно заслуговують на увагу. Кешью — це смачна та корисна рослинна їжа. Редакція FashionHub пропонує обговорити основні переваги цих горіхів.
Користь для серця
Кешью позитивно впливають на роботу серця, оскільки в них містяться моно- та поліненасичені жири. Вони покращують рівень холестерину. Дієтологи рекомендують вживати кешью замість олії, яловичини та інших продуктів із високим вмістом насичених жирів.
Допомога при схудненні
Незважаючи на калорійність, горіхи кешью допомагають схуднути. Це пояснюється частковим засвоєнням організмом калорій з кешью. Клітковина, що міститься у горіхах, виводить частину жиру. Калорійність унції смажених кеш’ю становить 163 калорії. Організм людини засвоює лише 84% із них. У кешью також міститься білок, який забезпечує тривале відчуття ситості.
Допомога при діабеті
В одній унції кешью всього 9 г вуглеводів. У горіхах містяться здорові жири, клітковина, білок та антиоксиданти, які позитивно впливають на рівень цукру. Медики рекомендують вживати кешью для профілактики діабету, а також під час лікування.
Підтримка здоров’я кісток
Вирішальну роль у міцності кісток грає кальцій. Водночас їхнє здоров’я також залежить від фосфору, магнію та вітаміну K. Все це є в кеш’ю.
Захист від запалення
У горіхах кешью містяться антиоксиданти, які допомагають організму протистояти запаленням, а також забезпечують захист від окисного стресу. Останній може стати причиною розвитку онкологічних та серцевих захворювань. Кешью є джерелом цинку. Цей мінерал робить імунну систему більш здоровою та сильною.