Заморожені продукти займають у сучасній кулінарії особливе місце. Їх використовують майже всі. У відділі супермаркету із замороженими продуктами можна знайти практично будь-яку їжу, у тому числі готові страви. Дієтологи стверджують, що грамотно заповнена морозильна камера є ключем до здорового та швидкого харчування. Редакція FashionHub вирішила перевірити, чи це так насправді.
Користь від заморожених продуктів
Заморожені продукти не всі однаково корисні. До натуральних продуктів, багатих на поживні речовини, це не відноситься. Маються на увазі продукти з холодильника з небажаними добавками та надмірною кількістю шкідливих компонентів.
Технічно заморожені продукти вважаються обробленими, однак це не завжди означає, що вони належать до категорії ультраперероблених. Дієтологи радять уникати продуктів із доданими цукрами, насиченими жирами та високим вмістом натрію. Додані цукри провокують запальні процеси. Крім цього, вони можуть призвести до розвитку хвороб серця і діабету 2 типу. Насичені жири підвищують рівень холестерину. Надлишок натрію становить загрозу для серцево-судинної системи.
Корисні заморожені продукти повинні мати такі показники:
- Додані цукри: до 10 г на порцію (для готових страв до 650 мг).
- Насичені жири: до 5 г на порцію (для готових страв до 10 г).
- Натрій до 250 мг на порцію (для готових страв до 10 г).
Найкорисніші заморожені продукти
До найкорисніших заморожених продуктів дієтологи відносять такі:
- Пісні білки (морепродукти, птиця та м’ясо).
- Овочеві суміші.
- Цільнозернові продукти (заморожена гречка, булгур, кіноа та рис).
- Фруктові суміші.
- Кістковий бульйон.
- Заморожені страви.
- Десерти (фруктові, на основі темного шоколаду чи грецького йогурту).