Серед «зожників» кіноа є досить популярною зерновою культурою, оскільки вона є джерелом багатьох поживних речовин. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, чи дійсно це зерно так корисно.
Стабілізація рівня цукру
Кіно сприяє стабілізації рівня цукру. У 2024 році були опубліковані результати дослідження, з яких випливало, що щоденне вживання 25 г зерен натщесерце знижує рівень глюкози. У довгостроковій перспективі ця зернова культура може допомогти зі зниженням ризику розвитку діабету.
Поліпшення травлення
У кіноа міститься розчинна та нерозчинна клітковина, яка важлива для травлення. Після розчинення у воді клітковина набуває гелеподібної консистенції, яка уповільнює травлення. Що стосується нерозчинної клітковини, то вона сприяє нормалізації випорожнень і запобіганню запорів.
Зниження рівня «поганого» холестерину
Кіноа корисно для серцево-судинної системи. При регулярному вживанні цієї зернової культури рівень поганого холестерину починає знижуватися. Слідом за ним знижується ризик розвитку захворювань серця.
Поліпшення психічного здоров’я
Кіноа є джерелом вітамінів групи B, які надають підтримку психічному здоров’ю. Результати досліджень показали, що поживні речовини, що містяться в кіноа, сприяють зменшенню запалення в мозку, що позитивно позначається на загальному здоров’ї.
Зменшення ризику розвитку хронічних захворювань
Вживання кіноа на регулярній основі сприяє зниженню ризику розвитку хронічних хвороб, у тому числі різних типів онкологічних захворювань. Цей ефект зумовлений поживними речовинами, якими багаті зерна кіноа. Вони зменшують запалення в організмі, знижуючи ризик захворювання.