×

Найкращі продукти для налагодження роботи ШКТ без ліків: що їсти та пити

Продукти

Від шлунка та кишечника залежать не тільки стан шкіри та загальне самопочуття, а й здоров’я в цілому. Налагодження травлення є тривалим процесом. У домашніх умовах із цим можуть допомогти певні продукти. Редакція FashionHub пропонує обговорити їх більш детально.

Як покращити травлення за допомогою дієти

Для налагодження роботи ШКТ медики рекомендують використовувати цільнозернові продукти з високим вмістом клітковини та обволікаючи ефектом. Зокрема це може бути вівсянка.

Мінімальна добова норма клітковини становить 25 г. Половина добового раціону повинна припадати на крупи, овочі та бобові, в яких вона міститься. Їх необхідно вживати разом із нежирним м’ясом або рибою, які є корисними джерелами білка, та рослинними жирами. Слід мати на увазі, що травлення покращується від руколи, шпинату та іншої листової зелені. Вона багата на фолієву кислоту, вітаміни A, C і K, а також певний тип цукру, який забезпечує зростання здорової мікробіоти.

За один прийом доросла людина має з’їдати 120 г овочів та 30 г зелені. Добова норма овочів становить 500 г, а фруктів – 300 г. Фрукти необхідно рівномірно розподіляти між сніданком та обідом, а не з’їдати за один раз.

Для травлення корисна квашена капуста, яка є джерелом великої кількості пребіотиків. Дорослій людині слід з’їдати по 71 г квашеної капусти на день. У ній міститься 28 різних штамів бактерій, які дуже корисні для системи травлення людини. Дієтологи рекомендують вводити квашену капусту в раціон поступово. Почати можна з однієї чайної ложки, щоб подивитися, як організм на неї реагуватиме. Якщо все гаразд, можна збільшити порцію. У разі розладу шлунка або здуття необхідно скоротити кількість споживаної капусти до мінімуму.

Аналогічно в раціон вводяться квашені яблука, помідори та огірки. Це краще робити на початку сезону, коли організм ще не звик до таких продуктів.

Для поліпшення травлення також можна використовувати авокадо, горіхи, оливкову олію та вершкове масло. У кожному основному прийомі їжі повинні бути два види жирів без урахування тих, які використовувалися для приготування страви.

Залишити відповідь

Останні статті
13:52 22.03.2025
Які піджаки в моді у 2025 році: 5 трендових моделей
09:32 21.03.2025
Весна у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.03.2025
Вибираємо сумку на весну 2025: нестандартні рішення та класика
09:32 19.03.2025
Колона, пліссе або з рюшами: спідниці з модних показів на весну 2025
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
12:59 12.03.2025
Ідеї для весільного декору 2025: стиль, елегантність і унікальність
Всі статті