Під час вибору продуктів багато хто часто замислюється, що корисніше для здоров’я — риба чи м’ясо. При ретельному плануванні добового раціону це особливо важливо. Редакція FashionHub пропонує обговорити цю тему більш детально.
Найкраще джерело білка
Фахівці Дослідницького інституту Швеції емпіричним шляхом довели, що у мідіях, анчоусах, оселедці та лососі білка більше, ніж у курці, яловичині та свинині. Загалом вони дослідили 41 продукт. За основу під час проведення дослідження було взято бази даних Канади, Японії, Швейцарії та FAO.
За словами Елінор Халлстрем, крім білка, риба містить корисні жирні кислоти омега-3. До найкращих видів риби вона віднесла дику горбушу та нерку, анчоуси, оселедець та сардини. Крім цього, у якості джерела білка можна використовувати устриці та мідії.
У морепродуктах міститься дуже якісний білок. Вони багаті на селен і йод. Організм людини виробляти ці речовини не здатний. Він може отримувати їх лише з їжею. Риба менш жирна, ніж м’ясо. Частка жиру у ній не перевищує 12%. У м’яса цей показник становить 30%.
Найкориснішою рибою для дітей вважається тілапія та короп. Це пояснюється тим, що у них міститься вітамін D, необхідний для здорового зростання організму. Крім цього, дітям також підходить атлантична риба-шабля, яка багата на жирні кислоти омега-3.
Як показує практика, незважаючи на очевидну корисність риби та морепродуктів з низьким вмістом насичених жирів та натрію, більшість людей вживає їх у недостатній кількості. Дефіцит омега-3 в організмі вважається одним з найпоширеніших, оскільки багато хто віддає перевагу м’ясу, в якому ці жирні кислоти відсутні.