×

Що таке ферментований чайний напій: 5 корисних властивостей комбучі

Комбуча стала настільки популярною, що її можна зустріти будь-де. При цьому багато хто навіть не здогадується про те, з чого робиться цей напій. Редакція FashionHub вирішила виправити цей прикрий недогляд.

Що таке комбуча

Під комбучею прийнято розуміти ферментований чайний напій. Його вигадали в Китаї понад 2000 років тому. Для приготування комбучі використовуються чорний та зелений чай, культура бактерій, дріжджі та цукор. Іноді у напій додають фруктовий сік або ароматизатори. Для перетворення чаю та цукру на комбучу застосовується симбіотична колонія бактерій та дріжджів.

Комбуча є джерелом вітамінів B1, B2, B6, B12 та C. Крім цього в ній містяться поліфеноли, мідь, цинк, марганець, залізо та нікель. Не варто вважати комбучу чарівним зіллям чи панацеєю. Водночас цей ферментований напій дійсно має низку корисних для здоров’я властивостей.

Забезпечує здоров’я кишечника

У процесі ферментації напою утворюються пребіотики, які покращують здоров’я кишечника, зміцнюють імунітет і знижують рівень холестерину.

Зменшує запалення

У будь-якому чаї багато поліфенолів. Комбуча є побічним продуктом чаю, тому вони також у ній присутні. Поліфеноли мають протизапальні, антивікові та антиоксидантні властивості.

Бореться з бактеріями

У комбучі із зеленого чаю є антимікробний потенціал. Вона пригнічує зростання шкідливих бактерій, епідермального стафілококу та грибків Candida.

Збільшує кількість енергії

У комбучі містяться вітаміни групи B, що сприяють виробленню енергії, роботі нервової системи, проліферації, метаболізму та росту клітин. Цей напій здатний забезпечити вас необхідним зарядом бадьорості вранці. Причому без раптового занепаду сил, як у випадку з кавою.

Поліпшує здоров’я печінки

Вживання ферментованого чайного напою сприяє покращенню метаболізму печінки. Поряд з цим завдяки антиоксидантним властивостям комбуча захищає печінку від окислювального стресу. Вона виводить з організму шкідливі речовини, що позитивно впливає на роботу печінки.

Залишити відповідь

Останні статті
14:02 16.06.2025
Як носити штани з паєтками влітку 2025: 5 стильних поєднань
13:50 15.06.2025
Курка чи лосось: який продукт корисніший
13:35 14.06.2025
Літо в стилі Chanel: пробуємо повторити модні образи з показу
13:05 13.06.2025
6 фруктів для схуднення із незаслужено поганою репутацією
14:02 12.06.2025
Літо в стилі Valentino: пробуємо повторити модні образи з показу
14:32 11.06.2025
Як позбутися вісцерального жиру: 5 ефективних порад
13:36 10.06.2025
Літо у стилі Miu Miu: пробуємо повторити модні образи з показу
13:45 09.06.2025
Як багато їсти і втрачати вагу: 7 кращих продуктів для схуднення
09:32 08.06.2025
Jelly shoes — один із найяскравіших трендів літа 2025
23:29 07.06.2025
Гриль вдома: Як сковорода гриль перетворить вашу кухню на ресторан
09:32 07.06.2025
Топ-7 фруктів з високим вмістом клітковини
09:32 06.06.2025
Літо у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 05.06.2025
Як не переїдати під час відпустки: 5 дієвих порад
09:32 04.06.2025
Купальник у місті — найнезвичайніший тренд літа 2025
16:09 03.06.2025
Нейропсихолог у Києві: професійна допомога для здоров’я вашого мозку
Всі статті