Горіхи по праву вважаються одним із найідеальніших продуктів для перекусів. Включення горіхів у добовий раціон є одним із найпростіших способів збільшення кількості споживаного білка. Крім рослинного білка, в горіхах містяться мінерали, вітаміни та клітковина. Їх можна використовувати для підвищення ситості, підтримки здорової ваги та покращення контролю цукру в крові. Редакція FashionHub вирішила дізнатися, які горіхи корисні для організму.
Арахіс
Технічно арахіс вважається представником сімейства бобових. Найчастіше його вибирають у якості високобілкового перекусу. Це пояснюється тим, що за вмістом білка арахіс перевершує решту горіхів. У цьому відношенні він є абсолютним рекордсменом. Крім цього, арахіс можна використовувати як джерело магнію для регулювання рівня цукру.
Мигдаль
У 100 г мигдалю міститься 18 г білка при калорійності 609 калорій. Він багатий рослинним білком, клітковиною, корисними жирами та магнієм. Крім цього, мигдаль є джерелом вітаміну E, який очищає організм від запальних сполук та вільних радикалів. У порівнянні з іншими видами горіхів у ньому найменше жиру. Мигдаль можна використовувати для зниження рівня холестерину.
Фісташки
Фісташки мають репутацію закуски для алкогольних напоїв на кшталт пива. У 100 г горіхів 18 г білка при калорійності 550 калорій. У фісташках містяться корисні жири, клітковина, мінерали, вітаміни, антоціани та флавоноїди, а також усі незамінні амінокислоти.
Кешью
Кешью найчастіше використовують як джерело міді. Вона підтримує здоров’я серцево-судинної системи та кісток.
Волоські горіхи
Волоські горіхи є джерелом корисних для серця жирних кислот омега-3. За кількістю жирів вони перевершують всі інші горіхи. Людям, які хочуть скинути зайві кілограми, налягати на волоські горіхи не рекомендується. Жирні кислоти знижують ризик розвитку захворювань серця, а також сприяють зміцненню здоров’я мозку.