Багато хто починає день зі сніданку з авокадо. У цьому немає нічого дивного, оскільки він багатий на поживні речовини. У цьому тропічному фрукті містяться клітковина, мононенасичені та поліненасичені жири, вітаміни B5 та K, калій, мідь та фолат. Редакція FashionHub вирішила дізнатися, що буде, якщо вживати авокадо щодня.
Зниження запалення
Авокадо сприяє зниженню рівня C-реактивного білка, який є маркером запальних процесів в організмі. Високий рівень CRP вказує на можливість розвитку деяких видів раку, панкреатиту, серцевих захворювань та ревматоїдного артриту.
Користь для здоров’я серця
При щоденному вживанні авокадо рівень поганого холестерину починає знижуватися. Результати досліджень довели, що при заміні вуглеводів половиною або цілим авокадо покращується кровотік, рівень загального холестерину та тригліцеридів, що позитивно позначається на серцево-судинній системі.
Поліпшення пізнавальної діяльності
Вживання авокадо щодня збільшує рівень лютеїну у крові. Від нього залежать когнітивна гнучкість, гострота зору, загальне когнітивне здоров’я та зорова пам’ять.
Поліпшення мікробіома кишечника
Один плід авокадо щодня здатний поліпшити мікробіом кишечника. Цей фрукт змушує організм виробляти одноланцюгові жирні кислоти, які беруть участь у регулюванні нейротрансмітерів, що змінюють настрій.
Харчова цінність
Калорійність одного плоду авокадо становить близько 80 калорій. У ньому міститься 3,4 г клітковини, 1 г білка, 4 г вуглеводів, 1 г насиченого жиру, 0,72 мг вітаміну B5, 10,5 мкг вітаміну K, 254 мг калію, 85 мкг міді та 44,5 мкг фолату.
Найчастіше авокадо використовують як джерело мононенасичених жирних кислот. У ньому міститься олеїнова кислота, яку можна зустріти в оливках. Вона знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.