Одним із найпопулярніших джерел білка є яйця. У цьому немає нічого дивного, оскільки вони доступні кожному. В одному великому яйці міститься 63 г білка, що відповідає 13% добової норми. Існують продукти, які перевершують яйця за вмістом білка. Редакція FashionHub пропонує більш детально обговорити їх.
Куряче філе
Куряче філе є одним із найдоступніших джерел нежирного білка, в якому присутні всі дев’ять незамінних амінокислот. Крім цього, в ньому містяться холін, селен та вітаміни групи B. Холін корисний для пам’яті та контролю м’язів. Селен захищає клітини від ушкоджень. У свою чергу вітаміни групи B допомагають організму витягувати з їжі енергію. У 85 г курячого філе міститься 23,8 г якісного білка.
Сир
Сир є джерелом білка, кальцію, селену та вітамінів групи B. У 1/2 склянки 1-2% сиру міститься 12,9 г білка. За змістом цього нутрієнта сир перевершує яйця вдвічі.
Нут
Нут багатий на рослинний білок і клітковину, яка покращує травлення, стабілізує рівень холестерину і забезпечує почуття ситості. Крім цього, в нуті містяться залізо, марганець та фолієва кислота. Залізо сприяє доставці кисню з легенів до інших внутрішніх органів. Марганець підтримує вироблення енергії, зміцнює імунну систему та забезпечує здоров’я кісток. Фолієва кислота бере участь у виробництві ДНК.
Яловичина
Нежирна яловичина є чудовим джерелом білка. У ній також містяться цинк і залізо, що покращують імунну функцію, сприяють загоєнню ран та знижують запалення. У 85 г нежирної яловичини міститься 23 г білка.
Тунець
Тунець є джерелом жирних кислот омега-3, які корисні для серця, селену, кальцію та вітамінів B та D. Результати досліджень доводять, що вживання жирних кислот омега-3 у великих кількостях сприяє зменшенню артеріального тиску та рівня холестерину. Окрім цього, омега-3 ефективно борються із запаленнями. Консервований тунець є одним із найпростіших та найзручніших способів отримання цих корисних речовин. У 85 г тунця міститься 21,7 г якісного білка.