Усі хочуть виглядати молодшими. У цьому немає нічого поганого, оскільки всі ми прагнемо досконалості. З віком шкіра починає втрачати пружність та еластичність. Уповільнити процес старіння можна за допомогою окремих продуктів.
Вода
Ніхто не вимагає від вас випивати за добу по 5 літрів води. Просто візьміть за правило завжди мати при собі пляшечку з водою. Іноді робіть з неї невеликі ковтки. Якщо у вас починають свербіти губи або очі, то це явна ознака дегідратації.
Жири
Навіть під час схуднення вживайте жири, виходячи з пропорції один грам на один кілограм ваги. Не намагайтеся створити дефіцит калорій за допомогою радикально знежиреної їжі. Достатньо відмовитися від вживання паштетів, сиру, олії, жирних соусів та ковбас.
До джерел хороших жирів можна віднести рибу, ікру, горіхи, солоне свиняче сало, нежирну яловичину, яєчні жовтки, птицю, авокадо, нерафіновану рижикову, кунжутну та оливкову олію.
Харчові волокна
Старіння шкіри обумовлено активністю імунної системи. Запальні процеси, що мляво протікають в організмі, можуть прискорювати старіння шкіри. Для стабілізації імунної системи слід використовувати харчові волокна.
Джерелом харчових волокон є насіння чиа, псилліум, висівки, грубі овочі, конопляне та лляне насіння.
Білкові продукти
Добовою нормою споживання білка вважається 1,5 г на один кілограм маси тіла. Повні люди можуть використовувати по одному граму білка. Важливо пам’ятати, що за нестачі білка інші поліпшення харчування будуть неефективні. Весь білок йтиме на задоволення першочергових потреб організму.
Джерелами білка є біле м’ясо, сир, яйця, морепродукти, риба та протеїнові коктейлі.
Соєві продукти
Ізофлавони, що містяться в соєвих продуктах, уповільнюють деградацію колагену. Найкраще з цим завданням справляється геністеїн.
Джерела лігнанів
Синтез колагену, від якого залежить пружність шкіри, можна стимулювати шляхом вживання шпинату, спаржі та лляного насіння.
Овочі сімейства хрестоцвітих
До сімейства хрестоцвітих відносяться рукола, редька, редька та капуста. Вони здатні надавати тілу пружності. Овочі допомагають організму впоратися з токсичними продуктами обміну речовин.