Горіхи є одним із найкращих джерел рослинного білка. У них також містяться вітаміни, корисні жири та мінерали. Кількість білка залежить від виду горіхів. Білок прискорює схуднення та допомагає набрати м’язову масу. Він сприяє зниженню рівня гормонів, які пригнічують апетит. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, в яких горіхах найбільше білка.
Арахіс
Арахіс вважається рекордсменом серед горіхів за вмістом білка. У 1/4 склянки міститься 9,6 г. В арахісі мало вуглеводів та багато ненасичених жирів. Його можна використовувати як джерело тіаміну, ніацину та вітаміну E.
Мигдаль
У 1/4 склянки мигдалю 7 г білка. У ньому набагато менше вуглеводів, ніж в інших горіхах. Крім цього, мигдаль багатий на кальцій, який зміцнює кістки і забезпечує функціонування м’язів. Регулярне вживання мигдалю сприяє зменшенню запалення в організмі. Він багатий на корисні для серця жири, які знижують рівень «поганого» холестерину.
Фісташки
У 1/4 склянки фісташок 6 г білка. У них менше жиру, ніж у всіх інших горіхах. Крім цього, у фісташках містяться дев’ять незамінних амінокислот. Організм людини виробляти їх не може. Таким чином, він отримує незамінні амінокислоти лише з їжею.
Кешью
У 1/4 склянки кешью 5 г білка. Вони є джерелом марганцю, заліза, цинку, фосфору та магнію.
Волоські горіхи
У 1/4 склянки очищених горіхів 4,5 г білка. Вони багаті на жирні кислоти омега-3, які корисні для серця. Омега-3 беруть участь у виробництві м’язового білка та забезпечують тривале почуття ситості. Волоські горіхи характеризуються високим вмістом альфа-ліноленової кислоти, яка сприяє зменшенню запалення.